1. Home
  2. FAQ
Moet ik een verwijzing hebben voor behandeling fysiotherapie, acupunctuur etc?

Een verwijzing is in de meeste gevallen niet verplicht, ongeacht de leeftijd. Een verwijzing voor fysiotherapie is alleen verplicht als het een aandoening betreft die valt onder de lijst van chronische aandoeningen. Uw fysiotherapeut en/of zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen. 

Ik heb een basisverzekering een geen aanvullende verzekering. Worden de behandelingen dan vergoed?

Voor de meeste klachten komt u enkel in aanmerking voor vergoeding indien u aanvullend verzekerd bent. De uitzonderingen hierop zijn de chronische indicaties, die landelijk worden bepaald en zijn weergegeven in de ‘chronische lijst’. Houdt daarbij rekening dat u de eerste 20 behandelingen eerst zelf dient te betalen en dat verdere kosten van uw eigen risico afgaan.

Ik heb vermoedelijk een chronische aandoening, kom ik dan in aanmerking voor een (onbeperkte) behandeling?

Er is een lijst waarop uw aandoening dient voor te komen om aangemerkt te worden als een chronische indicatie. Als hiervan sprake is heeft u wel een verwijzing voor fysiotherapie nodig van de specialist. Het verschilt vervolgens nog wel per indicatie voor hoe lang de vergoeding geld qua tijdsbestek.

Moet ik voor een behandeling meteen afrekenen?

Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie hoeft u de behandelingen niet te betalen, dan wordt de rekening rechtstreeks naar uw verzekeraar gestuurd. Als u niet aanvullend verzekerd bent kunt u na afloop van de behandeling direct betalen. Dit geld ook voor overige diensten zoals de toepassing van medical tape.

Kan ik ook betalen via pin of alleen contant?

U kan bij ons zowel contact betalen als pinnen.

Mijn huisarts heeft mij verwezen naar een andere fysiotherapeut, moet ik zijn advies volgen?

U bepaalt ten alle tijden zelf door welke fysiotherapeut u behandeld wenst te worden, hierin heeft u keuzevrijheid. Uw arts kan u enkel adviseren maar nooit verplichten.

Hoe weet ik welke behandeling ik nodig heb?

Wij voeren bij het eerste consult altijd een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek uit en bekijken en bespreken dan samen met u welke therapievorm(en) het best bij uw klachten aansluit(en).

Wat moet ik meenemen bij mijn eerste behandeling?

Wij verzoeken u om bij de eerste behandeling een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen, aangezien wij verplicht zijn om de gegevens daarvan vast te leggen in onze administratie. Daarnaast mag u een handdoek meenemen, maar dit is niet verplicht.

Ik heb een klacht over een therapievorm, waar kan ik dan terecht?

Wij zijn aangesloten bij de klachtencommissie van het KNGF, onze beroepsvereniging. Als u bij ons aangeeft dat het om een klacht gaat zullen wij u de benodigde formulieren aanreiken hiervoor.

Als er iets fout gaat met de behandeling waar kan ik dan terecht?

Wij zijn verzekerd voor eventuele (lichamelijke) schade. Mocht er een mate van schade zijn kunt u dit altijd rechtstreeks bij ons melden. Onze verzekeraar zal vervolgens contact met u opnemen voor verdere afhandeling hiervan.

Zijn de aanwezige therapeuten gediplomeerd en qua ontwikkelingen 'up to date'?

Alle therapeuten die bij ons werken zijn aangesloten bij tenminste één beroepsvereniging. Deze verenigingen zorgen dat kwaliteit en kennis geborgd zijn door controles uit te voeren en nascholingen aan te bieden. Onze praktijk werkt geheel conform de regels die de beroepsverenigingen van ons eisen.